کیت پی آر پی رویاژن (prp)
لوله prp برای دندان
لوله prp برای دندان، لوله آزمایشی است که برای خونگیری از بیمار مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که میدانید پلاکتها، قطعات سیتوپلاسمی بدون هستهای هستند که منشأ آنها مگاکاریوسیت میباشد. به طور متوسط غلظت پلاکت در خون حدود دو میلیون پلاکت در هر میکرو لیتر است. اگر چه پلاکت به طور عمده در روند انعقاد خون نقش اساسی ایفا میکند اما در ترمیم بافت نیز نقش مهمی را بر عهده دارد. در ادامه اطلاعات کلی در رابطه با لوله prp، کاربرد آن در دندانپزشکی، روند تاثیر آن بر روی دندان و غیره را شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مقدمه
مرحله از فرایند ترمیم بافت، مربوط به تولید لخته خون، فعال شدن پلاکتها اختصاص دارد. پس از فعال شدن این پلاکتها، تعدادی فاکتور رشد و تمایز از گرانول های ذخیره ای پلاکت آزاد میشوند. پس از سالها تحقیق و بررسی، یافتههایی به دست آمده نشان دادند که خون انسان حاوی مواد زنده بافتی میباشد که دارای مقدار زیادی پلاکت است. این پلاکت ها prp نامیده میشوند. پلاکت ها ظاهری کروی شکل دارند که هنگام آسیب به بافت از خونریزی رگ ها جلوگیری میکنند. به عبارت دیگر پلاکت با ترشح پروتئین های خاصی بافت های آسیب دیده را ترمیم میکند. طی این فرایند بافت مورد نظر بازسازی میشود. با استفاده از prp غلظت پلاکت به 3 تا 5 برابر مقدار اولیه میرسد. در این مقاله به معرفی لوله prp و کاربرد آن میپردازیم.
معرفی لوله prp
لوله prp نوعی کیت بیار کاربردی است که در مراکز درمانی و پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. استاندارد بودن لوله prp از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که کیفیت و نتیجه نهایی مورد نظر به آن وابسته است. پس از گرفتن خون از فرد، آن را در لوله prp میریزند تا جهت پلاکت گیری آماده شود. نمونه تهیه شده در لوله prp کاربردهای متعددی دارد. به عبارتی پلاکت تهیه شده در این فرایند جهت التیام مفاصل آسیب دیده، التیام زخم، رباط، تاندون و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. لوله prp به تعدادی لوله و سوزن مجهز است. این لوله ها در اندازه های مختلف و با استاندارد تولید میشوند. علاوهبراین در طراحی و ساخت این کیتها از با کیفیتترین شیشههای طبی استفاده میشود.
به طور خلاصه میتوان گفت که لوله prp از میکس شدن خون و پلاکت در طی فرایند تهیه پی آر پی، جلوگیری میکند. در واقع ژل موجود در لوله prp به عنوان یک دیوایدر عمل میکند و از اتصال دوباره پلاکت و خون پیشگیری میکند. در نتیجه با استفاده از لوله prp، مراجعه کننده میتواند در کوتاهترین زمان ممکن پی آر پی را دریافت کند. همچنین کیت پی آر پی موجب افزایش کیفیت جداسازی میشود. به عبارتی میزان پلاسمای غنی شده از پلاکت با استفاده از این کیت بیشتر است. پلاکت ها دارای عوامل رشد بافتی میباشند. به طور کلی فرایند prp جهت ترمیم بافتهای آسیب دیده و درمان آنها مورد استفاده قرار میگیرد. کلیه روند درمان به کیفیت لولههای prp وابسته است چرا که استاندارد بودن طراحی و ساخت این کیت ها، نقش مهمی در فرایند درمان و ترمیم بافت ایفا میکنند.
روند تاثیرگذاری لوله prp روی دندان
هدف استفاده از prp در فرآیندهای دندانپزشکی، بازسازی و بهبود زخم در بسیاری از روندهای جراحی دهان و دندان است که میتوان به مواردی همچون ایمپلنت دندانی، کشیدن دندان، prp استخوان و غیره اشاره کرد. prp امروزه به یکی از شناخته شده ترین فرآیندهای حوزه دندانپزشکی تبدیل شده است چرا که که نقش مهمی در روند ریکاوری و بهبود بیمار پس از اعمال جراحی دهان ایفا میکند. همانطور که پیش از این بیان کردیم، prp پلاسما با غلظت بالای پلاکت است که عموماً در خون افراد یافت میشود. در این فرایند ابتدا از بیمار خون گرفته میشود، سپس از طریق سانتریفیوژ پلاسمای غنی از پلاکت تهیه میشود. این ماده که حاوی غلظت بالایی از فاکتور رشد میباشد به سمت محل نقص استخوان و مناطق دیگر که به تقویت نیاز دارند، هدایت میشود. ژل prp با پلاسمای استخراج شده ترکیب و در نهایت ترومبین و کلرید کلسیم تشکیل میشود. prp این امکان را فراهم میکند که مسیرهای درمانی طبیعی در مدت زمان کوتاهتری بهبود یابند. طی این فرایند بدن تعدادی از سلولها را به ناحیه زخم یا همان ناحیه آسیب دیده منتقل میکند تا فرایند بهبودی آغاز شود. بنابراین، درمان prp در رابطه با تزریق بالای پلاکت به یک ناحیه آسیب دیده خاص از بدن انسان میباشد تا فرایند ترمیم بافت و بهبود را تسریع ببخشد.
کاربرد prp در دندان پزشکی
یکپارچگی و سلامت استخوان ایمپلنت دندانی ناشی از مهاجرت سلول، تمایز سلول و تجدید ساختار استخوان در سطوح مختلف میباشد. تمامی این فرآیندها به روند انعقاد خون و پلاکت ها وابسته هستند. در نتیجه با استفاده از prp میتوان سلامت استخوان در بیماران مسن، استئوپروز، افراد دیابتی و سایر اختلالات مربوط به ترمیم استخوان و همچنین اختلالات ایجاد شده در ناحیه خلفی ماگزیلا را درمان کرد. به مدت دو دهه، استفاده از prp در فرایند دندانپزشکی شامل ایمپلنت، جراحی بافت نرم، جراحی استخوان پریودنتال، بازسازی فک یا موفقیت بالینی همراه بود. به عنوان مثال دندانپزشکی که قصد دارد برای یک فرد عمل جراحی جهت خارج کردن دندان را انجام دهد، میتواند پس از کشیدن دندان از درمان prp جهت بهبود زخم استفاده نماید چرا که بهبود زخم پس از خارج کردن دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورت بهبودی زخم، ایمپلنت میتواند بدون هیچگونه مسئله ای برای بیمار قرار داده شود. هنگام جایگذاری ایمپلنت، prp یا همان لخته خون، سوراخ درونی، سطح ایمپلنت و نیز سطح بین فلز و استخوان را پوشش میدهد.
پس از فرایند ایمپلنت، با وجودی که تماس بین فلز و استخوان از نظر ماکروسکوپی به صورت کامل برقرار شده است، سوراخهای میکروسکوپی بین فلز و استخوان دیده میشود که در این فضا از لخته های خون تشکیل میشود. در فضای میکروسکوپی موجود بین استخوان و فلز، اجزایی ریزی مانند گلبولهای قرمز، پلاکتها، گلبولهای سفید، مولکولهای چسبندگی مانند فیبرین، ویترونکتین و فیبرونکتین یافت میشود. در این وضعیت مولکولهای چسبندگی سلولی در ایجاد پوشش برای سطوح ایمپلنت و نیز پل زدن بین سطح استخوان و ایمپلنت نقش مهمی ایفا میکنند. با بررسی مدل سلامت استخوانی میتوان متوجه شد که سطح ایمپلنت، سطح حفره استخوانی و حفره های اطراف آن با استئوبلاست های پوشاننده حفره استخوان، پلاکت و گلبول قرمز پوشیده میشوند.
نکات مثبت استفاده از prp برای دندان
استفاده از prp برای دندان شامل نکاتی مثبتی است که آن را نسبت به سایر روشها، ارجحیت بخشیده است. از جمله نکات مثبت استفاده از prp برای دندان میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
روشی عاری از هر گونه خطر، بدون هیچگونه مواد منتشر شده دارای خطر عفونت، HIV، انتقال سایر بیماریها از جمله هپاتیت، اثرات یا واکنشهای نامطلوب
prp حاوی فاکتور رشد میباشد. به همین دلیل با کمک به افزایش سنتز بافت، موجب تسریع در فرایند بازسازی بافت میشود.
prp میتواند همزمان با فرایند انجام جراحی توسط یک دندانپزشک دارای تخصص، آماده سازی شود. در نتیجه پروسهای زمان بر نمیباشد.
فرایند استفاده از prp بسیار راحت است. چرا که ژل موجود در آن، استفاده از مواد جایگزین استخوان و محصولات پیوند استخوان را بهبود میبخشد.
استفاده از prp نه تنها در فرایندهای ایمپلنت استخوانی نقش مهمی ایفا میکند، بلکه قابلیت استفاده در سایر اشکال های ترمیمی از جمله رفع نواقص ناشی از کشیدن دندان، بستن شکاف لب و برداشتن فیستول و کیست را نیز دارا میباشد.
برای چه کسانی prp دندان مفید است؟
کلیه پزشکان و دندانپزشکان پیش از استفاده از روش prp باید از بیماران خود آزمایش بگیرند تا با بررسی آن متوجه شوند که بیمار گزینه مناسبی برای درمان با این روش است یا خیر. افرادی که میزان پلاکت خون آنها در محدودهای اندک یا متوسط قراردارد، برای درمان با استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت گزینه مناسبی میباشند. در صورتی که بیمار دارای پلاکت بیش از حد یا به عبارتی ترومبوسیتوز باشد، prp نباید دریافت شود چرا که میتواند منجر به سکته و حمله قلبی شود.
محدودیت های استفاده از prp
استفاده از prp دارای محدودیتهایی میباشد. محدودیت استفاده از prp موارد زیر را شامل میشود:
افراد مبتلا به سرطان پوست و سایر سرطانهای دیگر
افراد دارای سندرم نقص عملکرد پلاکتی
افراد مبتلا به بیماری دیابت و ایدز
افراد مبتلا به بیماری ناپایداری همودینامیک
افراد مصرف کننده داروهای ضد انعقاد
تسریع فرآیند بهبودی در زمینه دندانپزشکی و پزشکی از ارزش قابل توجهی برخوردار است. هر چه فرایند بهبودی بیمار پس از اعمال جراحی سریعتر انجام شود، خطر ابتلا به بیماریهای عفونی و سایر عوارض دیگر کاهش مییابد.
شرکت آرمیا آزما یکی از معتبرترین شرکتهای تولید کننده و وارد کننده سایر تجهیزات آزمایشگاهی، تجهیزات پزشکی و لوله های آزمایشگاهی از جمله لوله prp با بهترین کیفیت و نازلترین قیمت میباشد. هدف اصلی شرکت آرمیا آزما کسب رضایت مشتری است به همین دلیل محصولات خود را با بالاترین کیفیت و استاندارد موجود به در اختیار مشتریان قرار میدهد.جهت خرید و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل فرمایید.